Kvalitní stavební řezivo

Dřevo stále platí za vysoce variabilní a pevný materiál. Při relativní malé hmotnosti má dostatečnou nosnost, lehce se opracovává a při použití kvalitních impregnací vyhoví i náročným podmínkám. Jako stavební materiál se uplatňuje při realizaci dřevostaveb, krovů a střech. Nejčastěji se používá finančně dostupný smrk nebo odolnější borovice.

Odolnost a stálost

Dřevo má vysokou odolnost vůči zatížení. Je dobrým nosným konstrukčním prvkem, vynikne i jako pokládka nebo obkladový materiál. Speciální nátěry zvýší odolnost vůči vodě, vlhkosti, ale také chrání před působením dřevokazných hub a hmyzu. Nátěry lakem nebo oleji prodloužíte životnost stavebního celku a předejdete budoucím složitým opravám.

Na pevnosti dřeva se podílí kvalitní zpracování, ale také sušení a skladování. Při pozdějším přirozeném dosychání je možné zabránit tvarovým změnám. Výrobu ani skladování neovlivníte, před nákupem je ale možné prověřit výrobce a dobře si prohlédnout nabízený materiál.

Hoblované latě

Střešní latě

Běžně žádané rozměry pracují s rozsahem 30 mm x 50 mm nebo 40 mm x 60 mm. Kvalitně zpracované dřevo smrku nebo borovice se pak řeže v délkách 3 m, 4 m a 5 m. Dřevo se snadno spojuje a pomáhá vytvořit pevnou konstrukci pro následující pokládku krytiny. Kvalitní základ zvýší odolnost a prodlouží životnost celé střechy. Pro pevné prvky je možné využít i hranoly. Podle typu střechy, její členitosti a velikosti je možné upravit hranoly i na zakázku.

Univerzální stavební materiál

Fošny, středová prkna, i boční řezivo představují základ pro jakoukoli stavbu nebo konstrukční prvek. Dřevo snadno opracujete běžnými nástroji a i méně zkušený kutil dokáže opravit nebo podle plánu vybudovat běžné stavby nebo prvky. Zahradu můžete zvelebit venkovním sezením, které bude částečně nebo plně kryté. Zahradní domky nebo kůlny zastřeší nářadí, vybavení nebo třeba i jízdní kola a sportovní náčiní.

Kvalitní práci musí doplňovat i kvalitní materiály. Pečlivou přípravou podkladového materiálu jednoznačně ušetříte čas. S kvalitním dřevem bude vaše práce postupovat plynule, vyhnete se kompromisům, náhradním řešením i častým opravám. Regionální výrobce stavebního řeziva bude vaším nejlepším partnerem. Pomůže vám vybrat vhodný typ řeziva, doporučí způsob zpracování i následného ošetření. Při odběru materiálu se nemusíte starat o vysoké náklady za dopravu. Výhodou je možnost doptat se na reference místních firem. Kvalitní dřevo nemusíte kupovat a nákladně dopravovat z velkých řetězců. Místní firmy vám dodají upravené dřevo a ochotně konzultují jakýkoli projekt.

 

https://www.pasak.cz/cz/produkty/rezivo