K čemu lze použít OSB desky?

Dřevo představuje mimořádný materiál, který svou pevností, stálostí a snadnou opracovatelností má jen výjimečnou konkurenci. Dřevo je možné využít jako stavební nebo truhlářské řezivo. Skvělou příležitost dostává i “odpad”. Dřevěné třísky se v různě vedených směrech zpracovávají do vrstev. Podle potřeby se 2, 3 nebo 4 vrstvy vysokým tlakem spojí voděodolnou pryskyřicí. Výsledný materiál vykazuje skvělou odolnost vůči vlhkosti, nejeví známky prasklin ani suků. Desky je možné jednoduše řezat i brousit.

Variabilní zpracování

Bez nadsázky se dá říct, že OSB desky představují snadnou, rychlou a pevnou úpravu jakéhokoli prostoru. Poslouží jako kvalitní materiál pro stavbu příček, podhledů, podlah, Využití je možné i jako originální obklady. Velká plocha usnadňuje osazení. Pevné spoje pracují s osvědčeným modelem pero a drážka. Jednotlivé části do sebe stačí zasunout a zajistit pevným lepidlem. Desky rozměrově odpovídají klasické řadě 625 mm x 2,5m. Můžete vybírat v tloušťkách 12, 15, 18, 22 mm. Sílu materiálu můžete přesně vybrat k určenému zatížení nebo prostředí.

Pevné a odolné řešení

OSB desky nabízí rychlé řešení při úpravách podkrovních prostor. Podhledy i boční stěny můžete zpevnit a obložit deskami. Proti sádrokartonu tak vytvoříte příjemnější prostředí. Desky mají lepší tepelné i zvukové izolační vlastnosti. Povrchově je možné nechat desky v přírodním vzhledu. Barva dřeva i viditelné části hmoty dodají interiéru útulnou atmosféru. Samozřejmě na desky je možné instalovat i běžné obklady. OSB desky můžete kombinovat se speciálními fóliemi a izolacemi.

Pevný materiál je výhodnou volbou i při realizaci celých objektů. Zahradní altán, krytý domek pro nářadí anebo sportovní vybavení můžete řešit konstrukčně jednoduchou formou. OSB desky samozřejmě plně vyhoví i při realizaci bydlení. Speciální projekty využívají stavebnicový systém a v krátké chvíli dokážou za pomocí desek vytvořit základní stavbu.

OSB desky se dobře vyrovnávají s vlhkostí i stykem s vodou, mají vysokou pevnost i nosnost. Cenová dostupnost a komplex výhodných vlastností zrychlí průběh realizace a pomůže také snížit náklady. Za mimořádnými projekty nemusí stát náročné zpracování. Kdykoli se na nás můžete obrátit. Ochotně s vámi konzultujeme zamýšlené projekty a doporučíme vám vhodné materiály i postup práce.

 

https://www.pasak.cz/cz/produkty/osb-desky/osb-desky-pero-drazka-osb